Uroš Borzaš (Star Sport)
Uroš Borzaš (Star Sport)

Borzaš nakon bombe za pobedu: Sanjao sam ovo milion puta, sutra mogu da batalim rukomet

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 20:47

"Otrčao sam kod roditelja. Svi iz Ade su tu, 100 karata sam uzeo", rekao je junak Srbije

Rukometna ludinca u novosadskoj hali SPENS kulimirala je topovskim đuletom iz desne ruke Uroša Borzaša. Srbija je uzela meru Norveškoj i preuzela lidersku poziciju Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

Praktično u poslednjoj seknudi levi bek Elveruma probušio je protivničkog golmana udarcem sa zemlje koji je svojevremeno bio zaštitni znak Marka Vujina. A na konstataciju novinara da svaki klinac na tribinama sanja da da ovakav gol u ovakvom trenutku junak Srbije je odgovorio: "Pa i ja sam ga sanjao... I to ne jednom, nego milion puta. Neverovatna atmosfera. Hvala svim ljudima koji su došli da nas bodre. Za ovakve utakmice se živi, što se mene tiče mogu sutra da batalim rukomet", ushićen je bio Borzaš pred mikrofonom Balkan Handball-a.

Izabrane vesti

Potom se osvrnuo na samu utakmicu.

"Borba je bila neverovatna, igrali smo i mi i oni čvrstu odbranu. Jako teška utakmica za igranje, ali proradio je srpski inat. Išli smo na pobedu, tako smo se i pripremali i nadam se da smo uspeli da prikrijemo nedostatak Petra Đorđića, Ilije Abutovića, Vladimira Cupare i Marka Milosavljevića."

Četa Tonija Đerone već u petak putuje za Norvešku gde će ponovo odmeriti snage sa skandinavskom rukometnom silom, mada ju je večerašnja pobeda ozbiljno približila evropskoj rukometnoj smotri.

"Biće snage sigurno. Sutra idemo za Norvešku. Imaćemo trening popodne i imaćemo vremena da se odmorimo i spremimo za sledeću utakmicu."

Nakon što je ispalio neodbranjiv hitac za pobedu 25:24, Borzaš je otrčao ka tribinama.

"Otrčao sam kod roditelja. Svi iz Ade su tu, 100 karata sam uzeo", zaključio je 23-godišnjak iz malog mesta Ada kod Sente.


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeUroš Borzaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara